SKŁADNIKI:
- 2 bakłażany
- oliwa z oliwiek
- natka pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- pepperoncino
- sól
Kroimy bakłażany na plasterki dość grube ok 3-4 mm. Rozgrzewamy patelnię grillową ( patelnia z rowkami ) - musi być bardzo gorąca, po czym układamy na niej plasterki bakłażana. Grilujemy z jednej i z drugiej strony (ok 3 minuty na stronę) i układamy w prostokątnym naczyniu. Do urządzenia do siekania wrzucamy natkę pietruszki, czosnek i odrobinę świeżego pepperoncino, po czym wszystko siekamy. Bakłażany posypujemy odrobiną soli, polewamy oliwą z oliwek ( mniej niż u mnie, gdyż ja trochę przesadziłam:D ) i posypujemy posiekaną natką i czosnkiem. :)
Najlepsze są na zimno :):)

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz