Jest to przepyszny dodatek do dań mięsnych a także podawane jako przystawka.
(Fot. DIPIU Cucina N.16/2013)
Składniki dla 4 osób:
CZAS: 20 MINUT
- PAPRYKA - 2 szt.
- CZARNE OLIWKI BEZ PESTEK - 150g
- CZOSNEK - 1 ząbek
- MASŁO - 30g
- OCET WINNY
- BAZYLIA - 1 pęczek
- SÓL, PIEPRZ
Oczyśćcie, umyjcie i pokrójcie papryki w paseczki. Na patelni z roztopionym masłem podsmażcie czosnek, następnie usuńcie go z patelni, dodajcie papryki i oliwki, smażcie przez ok.10 minut. Tak przygotowane papryki wyłóżcie do miseczki, polejcie trzema łyżkami octu winnego i doprawcie listkami bazylii.
(DIPIU Cucina N.16/2013)

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz