niedziela, 4 sierpnia 2013

Medaliony z cielęciy z potrawką warzywną


Bardzo proste i szybkie danie, dla tych co dbając o linie lubią dobrze zjeść :)


                                                      (Fot. DI PIU Cucina, N.16/2013)



Składniki dla 4 osób:
 CZAS: 35 MINUT

- MEDALIONY Z CIELĘCINY - 4 szt.
- BAKŁAŻAN - 2 szt.
- PAPRYKA - 2 szt. ( 1x czerwona, 1x żółta )

- CEBULA - 30g
- POMIDORY W PUSZCZE - 100g
- KAPARY - 30g
- ŚWIEŻA BAZYLIA - 1 pęczek
- OLIWA Z OLIWEK EXTRAVERGINE
- SÓL



Oczyśćcie, umyjcie i pokrójcie bakłażana w kosteczkę, papryki w paseczki i cebulę w plasterki. W dość dużym rondlu/garnku na oliwie z oliwek podsmażcie cebulę, następnie dodajcie bakłażana, papryki, pomidory z puszki ( najlepiej krojone w kostkę) i kapary, doprawcie porwaną bazylią, posólcie i kontynuujcie gotowanie na dużym ogniu przez 15 minut .

Posólcie medaliony cielęciny, podsmażcie na patelni z oliwą z oliwek przez 10 minut na każdej stronie. Następnie, gdy mięso będzie miękkie i soczyste rozłóżcie na obrzeżach półmiska a w środek ułóżcie potrawkę warzywną.

                                                                                                          (DI PIU Cucina, N.16/2013)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz